Κύριο μενού

Έξυπνες ιδέες για το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών

Σε αυτό το άρθρο μοιράζομαι μαζί σας, κάποιες ιδέες που με διευκολύνουν πολύ στην προετοιμασία και διεξαγωγή των πειραμάτων στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Ότι νέο ανακαλύπτω θα το προσθέτω εδώ οπότε μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά αυτή τη σελίδα!
Συνεχίστε την ανάγνωση

Οδηγός επισκευής για τη μηχανή Wimshurst

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τεχνικές και αναλυτικές οδηγίες για την αποκατάσταση των πιο συχνών βλαβών των μηχανών Wimshurst που υπάρχουν στα ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Συνεχίστε την ανάγνωση

Οδηγός για τη μηχανή Wimshurst

Μετά από δύο χρόνια συστηματικής ενασχόλησης και την επισκευή πάνω από 70 μηχανών Wimshurst, έψαξα και επέλεξα τις παρακάτω πληροφορίες, καταθέτοντας παράλληλα και τη δική μου εμπειρία, για να σας παρουσιάσω αυτή την υπέροχη μηχανή!
Συνεχίστε την ανάγνωση

Πως να πετύχετε τη βέλτιστη επίδειξη της ηλεκτρόλυσης του νερού

Σας παρουσιάζω τη μετάφραση ενός άρθρου που περιγράφει τις παραμέτρους (ηλεκτρολύτες, ηλεκτρόδια, χρόνος πραγματοποίησης κτλ) που πρέπει να προσέξετε για να πετύχετε την καλύτερη δυνατή επίδειξη της ηλεκτρόλυσης του νερού με συσκευή Hoffman.
Συνεχίστε την ανάγνωση

Πείραμα: Μελέτη φωτοβολταικών κυττάρων

Θέλετε να κάνετε κάποιο πείραμα σχετικό με τα φωτοβολταϊκά κύτταρα, αλλά δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με το θέμα; Πριν καιρό ήμουν και εγώ στη θέση σας, γι’αυτό παρακάτω σας παρουσιάζω τα ευρήματα της έρευνάς μου για τα θέματα του τοπικού διαγωνισμού EUSO 2014.
Συνεχίστε την ανάγνωση

Πείραμα: Η ανώμαλη διαστολή του νερού

Θέλετε να κάνετε πειράματα στο εργαστήριο που απαιτούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (π.χ. πήξη νερού, ταπείνωση σημείου πήξης, ανώμαλη διαστολή του νερού); Δείτε πως να κατασκευάσετε ένα φορητό ψυγείο που να κρατάει θερμοκρασία γύρω στους -20οC για περίπου 2 ώρες.
Συνεχίστε την ανάγνωση

Λογισμικά διαχείρισης Βίντεο – Εικόνας – Ήχου

Παρακάτω σας προτείνω τα λογισμικά που χρησιμοποιώ στη καθημερινότητα για τη διαχείρηση αρχείων Βίντεο – Εικόνας – Ήχου που μου κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Προσπάθησα να συμπεριλάβω όσο το δυνατόν δωρεάν λογισμικά αλλά κάποια από τα επι πληρωμή έχουν δυνατότητα που προς το παρόν δεν υπάρχει σε δωρεάν εκδόσεις.
Συνεχίστε την ανάγνωση

Οι ομιλίες του Sir Ken Robinson

Γιατί δεν παίρνουμε ότι καλύτερο έχουν οι άνθρωποι; Ο Sir Ken Robinson ισχυρίζεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί έχουν εκπαιδευτεί να γίνουν καλοί εργαζόμενοι, παρά δημιουργικά σκεπτόμενα άτομα. Μαθητές με ανήσυχο μυαλό και σώμα – περισσότερο από το να καλλιεργείται η ενέργεια και η περιέργειά τους – αγνοούνται ή ακόμα και στιγματίζονται, με τρομερές συνέπειες. «Εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους μακρυά από τη δημιουργικότητά τους» λέει ο Robinson. Είναι ένα μήνυμα με βαθιά απήχηση. Οι ομιλίες του Ρόμπινσον στο TED έχουν διανεμηθεί ευρέως σε όλο το διαδίκτυο από την κυκλοφορία της πρώτης τον Ιούνιο του 2006. Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν τις ομιλίες αυτές.

Ken Robinson | Profile on TED.com

Συνεχίστε την ανάγνωση

FacebookTwitterGoogle+RSS