Υλικό εκμάθησης του CMS Joomla

Έχετε ακούσει ποτέ τι είναι το Joomla; Ξέρετε ότι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων αλλά και πάλι δεν σας λέει κάτι; Τότε μήπως θέλετε να μάθετε να κατασκευάζετε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία; Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όλα τα παραπάνω και θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες (και για το Πανελληνιο Σχολικό Δίκτυο) και υλικό εξάσκησης στα ελληνικά.

Διάφορα συστήματα διαχείρησης περιεχομένου ιστοσελίδων


Διάφορα συστήματα διαχείρησης περιεχομένου ιστοσελίδων

Πριν 15 περίπου χρόνια, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος μια ιστοσελίδα ήταν με την κατανόηση της γλώσσας «HTML». Προγράμματα όπως το Dreamweaver και το Frontpage δεν υπήρχαν, που σημαίνει ότι η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου χρειαζόταν κάποιον με τεχνικές δεξιότητες. Επιπλέον, η κατανόηση της γλώσσας «HTML», ήταν απαραίτητη και μετά τη δημιουργία του δικτυακού τόπου για την αλλαγή στο περιεχόμενο ή τη μορφή του.

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων (Web Content Management Systems ή WCMS) για να επιλύσουν την απαίτηση έμπειρου τεχνικού προσωπικού για τη διαχείρηση σε χαμηλό επίπεδο ενός δικτυακού τόπου. Αυτές οι εφαρμογές επιτρέπουν στους απλούς χρήστες, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία γνώση προγραμματισμού, να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν online περιεχόμενο (εικόνες και αρχεία ήχου, βίντεο και ηλεκτρονικά έγγραφα) με σχετική ευκολία.

To CMS Joomla

Το Joomla είναι ένα βραβευμένο συστήματα διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε ιστοσελίδες και ισχυρές online εφαρμογές. Πήρε το όνομα του από την αγγλική απόδοση της λέξης Jumla που στη γλώσσα Σουαχίλι σημαίνει «όλοι μαζί” ή «ως σύνολο”.

Πολλά χαρακτηριστικά, όπως η ευκολία χρήσης και η επεκτασιμότητα, έχουν κάνει το Joomla από τα πιο δημοφιλή λογισμικά για κατασκευή δικτυακών τόπων. Επιπλέον, το Joomla είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα που σημαίνει ότι η χρήση του είναι δωρεάν και ελεύθερη προς όλους.

Παρακάτω σας παραθέτω χρήσιμους συνδέσμους και αρχεία που έχω συλλέξει ή έχω δημιουργήσει για να κατανοήσετε και να εξασκηθείτε στο CMS Joomla.

Να ελέγχετε τις ερωτήσεις που σας γίνονται κατά την εγκατάσταση δωρεάν λογισμικού. Κάποιες από αυτές αφορούν την εγκατάσταση επιπλέον διαφημιστικών προγραμμάτων που κάνουν τη λειτουργία του υπολογιστή σας πιο αργή.

Λογισμικά για διαχείριση ιστοσελίδας Joomla!

Joomla.gr Ελληνική κοινότητα Joomla! (Ελληνικά)

Joomla.org Διεθνής κοινότητα Joomla! (Αγγλικά)

Βρείτε Πρότυπα (Templates) για Joomla!

Συνημμένα αρχεία

Μοιραστείτε: