Ξέρουμε τι τρώμε;

Αναμφίβολα η δημοσιογραφική εκπομπή «Θεματική βραδιά” του Στ. Κούλογλου της ΕΤ1 ήταν από της καλύτερες της ελληνικής τηλεόρασης. Ανάμεσα στα πολλά θέματα που την απασχόλησαν ήταν και το θέμα της σύγχρονης διατροφής με τίτλο «Ξέρουμε τι τρώμε;”.

Αυτό που την διαφοροποιούσε από άλλες όμοιες της ήταν οι σοκαριστικές μαρτυρίες κάποιων ανθρώπων της βιομηχανίας των τροφίμων για τον τρόπο που παρασκευάζονται οι τροφές μας σήμερα. Επίσης μέρος της συζήτησης ήταν αφιερωμένο στις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και στην αναγκαιότητα λήψης πρωινού γεύματος για την πνευματική τους απόδοση στο σχολείο.

Δείτε την εκπομπή εδώ: http://archive.ert.gr/37831/

Μέσα στην τάξη

Με αφορμή την παράγραφο «Η πρόσληψη ουσιών και η πέψη στον άνθρωπο” του σχολικού βιβλίου Βιολογίας Α Γυμνασίου έδειξα το παραπάνω βίντεο στην τάξη και είπα στους μαθητές να κρατήσουν όλες τις απαραίτητες σημειώσεις ώστε να απαντήσουν στο σπίτι στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συγχρονης διατροφής;
  • Γιατί πρέπει οι μαθητές να τρώνε πρωινό;
  • Τι είναι τα μεταλλαγμένα προιόντα;
  • Ποιοί είναι οι κανόνες της σωστής διατροφής;

Ενημέρωση (12 Φεβρ 2011): Ευτυχώς τη φετινή τηλεοπτική σεζόν (2010-11), ο Στ. Κούλογλου επιστρέφει αυτή τη φορά στο κανάλι της ΝΕΤ για να συνεχίσει να μας ενημερώνει για ενδιαφέροντα θέματα. Μέσα σε αυτά είναι ακόμα μία εκπομπή με θέμα τη διατροφή (συνέχεια του «Ξέρουμε τι τρώμε;”) με τίτλο αυτή τη φορά «Το ιπτάμενο burger και άλλες ιστορίες”. Δείτε την εδώ: https://www.dailymotion.com/video/xgvcpq

Μοιραστείτε: