Ταυτότητα

Ο Βασίλης Γαργανουράκης γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον τομέα της Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το 2005 ξεκίνησε να εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2007-2009), Υπεύθυνος στο 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ν. Ηρακλείου (2011-2018) και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (2015-2017). Από το 2018 διδάσκει στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με μαθητικούς πειραματικούς διαγωνισμούς που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad – EUSO). Έχει λάβει μέρος σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές τοπικών και πανελλαδικών διαγωνισμών (2012-2018) και επικεφαλής των Ελληνικών αποστολών που συμμετείχαν στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 Estonia, EUSO 2017 Copenhagen και EUSO 2018 Ljubljana.

Στα επαγγελματικά του ενδιαφέροντά εντάσσονται η διδακτική των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών με πειράματα και νέες τεχνολογίες καθώς και ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής όπως η σχολική επιλογή. Τέλος, τον ενδιαφέρουν θέματα πληροφορικής, φωτογραφίζει συστηματικά και όποτε βρει χρόνο κάνει πεζοπορίες σε βουνά και σπήλαια.

Πλήρες βιογραφικό μπορείτε να βρείτε εδώ: CV-Europass-2020-Garganourakis-EL.

Επικοινωνία

email: vgargan@gmail.com | skype: vgargan