Η Τεχνική της Αναλογικής και της Ψηφιακής Φωτογραφίας (ebook)

To βιβλίο «Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” του Τάσου Σχίζα είναι ένα πολύ καλό βιβλίο για τη φωτογραφία στα ελληνικά (η ηλεκτρονική έκδοση είναι δωρεάν). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μάθημα της οπτικής από το να φτιάξετε μια απλή φωτογραφική μηχανή από ένα κουτί παπουτσιών μέχρι να δείξετε τα βασικά μέρη μιας φωτογραφικής μηχανής κάνοντας το μάθημα πολύ πιο ενδιαφέρον. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οι ίδιοι για να βελτιώσετε τεχνικά τις φωτογραφίες σας.

Παρακάτω σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου.

Αγαπητή αναγνώστρια, αγαπητέ αναγνώστη το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να καλύψει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την αναλογική και την ψηφιακή φωτογραφία, που θα χρειαστεί ένας ερασιτέχνης ή σπουδαστής ή επαγγελματίας φωτογράφος. Η ύλη του έχει βασιστεί σε προσωπικές σημειώσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί σταδιακά κατά την διάρκεια μιας σειράς μαθημάτων φωτογραφίας, που έγιναν από το 1991 ως σήμερα. Μετά από τις απαραίτητες διορθώσεις και αναθεωρήσεις προέκυψε η έκδοση αυτή. Το σύνολο των περιεχομένων αφορά προσωπική συγγραφή, από γνώσεις που αποκτήθηκαν από μελέτη βιβλίων ή άρθρων σε περιοδικά, από ανταλλαγή απόψεων με φωτογράφους και κυρίως από τις εφαρμογές και τον πειραματισμό πολλών χρόνων.

Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση (αρχείο pdf) του βιβλίου, από την ιστοσελίδα Φωτογραφικό Είδωλο.

Ενημέρωση (Αυγ. 2018): Μπορείτε να κατεβάσετε την 10η έκδοση του βιβλίου από εδώ i-techni-tis-fotografias-ebook-10e-2018.pdf

Μοιραστείτε: